10è Solfejant

agost 30, 2013  |  Escola de Música
10è Solfejant

Solfejant 2013 - Cassà de la Selva

Prop de 2000 persones han gaudit d’un estiu musical.

El dijous 4 de juliol començàvem el Solfejant 2013 amb un documental musical sobre la “Sant Andreu Jazz Band. A film about kids and music”. Fou una bonica manera de començar amb la programació musical estiuenca. És un film sobre un projecte únic, una escola de música de barri que ha format una big band infantil. No perdeu l’ocasió de veure’l perquè val molt la pena.

El dijous 11 de juliol eren les cassanenques Tutti Veus qui pujaven dalt de l’acolorit escenari del Solfejant per presentar-nos el seu primer disc. Més de 500 persones van omplir el pati de Can Trinxeria per escoltar temes de clàssics del rock, el soul, el pop i el gospel. L’actuació, igual que el disc, es va tancar amb la única cançó en català “Que tinguem sort” de Lluís Llach.

El dijous 18 de juliol vam estar presents a l’actuació de l’òpera de Sant Cugat, la qual ens va oferir un gran espectacle combinant diferents peces musicals amb una gran harmonia. Tot i que el temps semblava que seria un obstacle ja que el cel es mostrava amenaçador, vam acabar amb aquest conjunt musical damunt l’escenari que va aconseguir promoure i donar a conèixer l’òpera a tot aquell qui els anés a veure, el públic va poder gaudir de tot un espectacle propi d’uns grans artistes.

Fou el 25 de juliol quan la Neus Mar va donar començ a la seva actuació. Dins el seu repertori es trobaven havaneres, boleros, cançó cubana i llatina. Va aportar ritme i alegria al pati de Can Trinxeria ja que els seus espectadors van poder gaudir d’una gran interpretació amb una gran veu de base i una gran música de fons. La sang llatina corria per les venes de la cantant de Palafrugell i la va transmetre de la millor manera possible.

La Barcelona Jazz Orquestra i Susana Sheiman van aconseguir fer aixecar al públic dels seients amb una interpretació que deixà a tothom atònit. Tant els amants del jazz com aquells que simplement el desconeixien van sortir satisfets d’aquell espectacle que Susana Sheiman i l’orquestra van fer possible. L’1 d’agost es va reunir públic de totes les edats.

El dia dijous 8 d’agost ens van acompanyar la Cobla de la Selvatana, oferint un ampli ventall de possibilitats musicals i d’espectacle, que van des del concert clàssic fins al ball de gala. A cada concert ens segueix sorprenent pel seu talent i el seu art damunt l’escenari, i aquest no fou menys, aconseguint fer aixecar el públic nombroses vegades.

Per finalitzar els concerts del Solfejant, vam celebrar l’acte de clausura amb l’inigualable Albert Martínez. La pluja ens va jugar una mala passada i fins l’últim moment vam estar amb el dubte de si hi hauria concert o no. Finalment la cua va arribar fins la plaça de la Coma i el concert es va poder realitzar amb completa normalitat. Els temes que va oferir eren coneguts, majoritàriament en català, fet que va entusiasmar el públic. Els seus convidats especials van ser en Salva Racero, actual cantant del grup Lax’n’busto i Mònica Vives, actriu de l’obra musical Cop de Rock. L’actuació en conjunt va ser un gran èxit i el mateix Albert Martínez va declarar que ‘’com a casa seva enlloc’’ referint-se a haver tingut l’oportunitat de tocar una vegada més a Cassà, lloc on va néixer.