El Land Art ha arribat als Matins d’Art del mes de setembre

octubre 8, 2014  |  Escola d'Art, General, Sala Galà
El Land Art ha arribat als Matins d'Art del mes de setembre

L’art de la terra i l’art de construir cabanes.

El format dels Matins d’Art del mes de setembre és una mica diferent del que es fa durant el mes de juliol. Tot i que es treballa també amb un fil conductor, el projecte es va concretant dia a dia, però amb un temps de molt més curta durada. Aquest any el projecte de creació a partir de les diferents arts, s’ha centrat en la utilització de materials que trobem a la natura. Estem parlant d’una pràctica artística encara molt poc coneguda, però que cada vegada està més valorada i amb més seguidors, que s’anomena Land Art.

Els més de quaranta inscrits, en aquesta segona edició dels Matins d’Art setembre, han creat i inventat personatges, espais, elements i històries. En els grups dels més menuts, la màgia i les sorpreses han vingut de la mà del follet Rasclet que fins i tot, va aparèixer enmig d’una muntanya de suro.

Tot plegat s’ha enregistrat en un vídeo -del que us deixem l’enllaç Matins d\’Art Cassà 2014 (setembre)- en el que es recull el procés i els comentaris dels participants. D’aquesta manera haurem utilitzat el vídeo com a eina documental i no tant com a eina per a crear històries de ficció com es va fer durant el mes de juliol. Com cada any hem comptat amb professionals especialitzats en cadascun dels temes per portar-ho a terme: la Natàlia, la Queralt, en Mario, la Gemma, en Joanot, la Mariona, en Carles i fins i tot, des de França hem comptat amb l’experiència d’en Roc que ha dirigit el procés de construcció de les cabanes amb bambú, vímet i fulles. L’equip s’ha completat amb la col·laboració de la Paula i en Max que tot i que han estat en període de pràctiques s’han implicat plenament en el projecte.

També agraïm la col·laboració de Josep Mercader que ens ha cedit part del material utilitzat per les cabanes (vímet).