Masterclass de Lluis Casanova

octubre 11, 2016  |  Escola de Música, General
Masterclass de Lluis Casanova

El proper dimecres 19 d’octubre tindrem l’oportunitat d’oferir als alumnes de clarinet de l’Escola Municipal de Música una masterclass / classe col·lectiva a càrrec de l’ex-alumne de l’escola i cassanenc Lluis Casanova.

Actualment aquest jove músic es troba vivint i estudiant un màster en interpretació al conservatori de Maastricht (Holanda) i coincidint amb una estada al poble per aquestes dates hem aprofitat l’ocasió per organitzar aquesta activitat que estem segurs que serà un gran aprenentatge per tots/es.

La sessió tindrà lloc a l’Auditori de la Sala Galà de 18.30 a 20 h. L’activitat, en un format de classe col·lectiva on en Lluís, a més, interpretarà algunes peces, està adreçada especialment als alumnes de clarinet però es dóna oportunitat a tots els alumnes de l’Escola d’assistir-hi.

Aquí us deixem un breu curriculum per anar obrint boca…

Lluís Casanova Martínez

Va començar els seus estudis musicals de clarinet a l’escola municipal de música de Cassà de la Selva. Després de cursar els estudis de grau professional al Conservatori de música Isaac Albéniz de Girona, va ingressar a l’ESMUC l’any 2012 on ha acabat el grau superior de música, àmbit d’interpretació clàssica i contemporània en l’especialitat de clarinet, sent Josep Fuster Martínez el seu professor d’instrument. Actualment està cursant un màster en interpretació al conservatori de Maastricht (Holanda). Paral•lelament també realitza classes a Frankfurt amb el clarinetista Jaan Bossier.

L’estiu del 2016 ha començat la seva activitat concertista com a solista interpretant el concert de Mozart amb la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG).

Ha format part de diferents joves orquestres a nivell de Catalunya com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC). L’any 2015 i el 2016 ha format part de l’acadèmia de la Mahler Chamber Orchestra (MCO), amb la qual va fer una gira de concerts per Alemanya, actuant als auditoris de Colònia, Essen i Dortmund, sota la direcció de Daniel Harding.

Al llarg de la seva curta trajectòria ha guanyat diversos guardons de música de cambra com el primer premi dels concursos de Girona, Sant Joan de Vilatorrada i Berga i Reus. També va guanyar el primer premi de composició del Conservatori de Girona de l’any 2011.

Des de que va començar el grau superior a l’ESMUC, ha col•laborat en diverses ocasions amb l’Orquestra Nacional de Catalunya i Simfònica de Barcelona (OBC), la Banda Municipal de Barcelona, amb el Murtra Ensemble, amb l’Orquestra de Cambra del Penedès i amb la Camerata Eduard Toldrà.