L’Àngel de la música a les botigues

desembre 23, 2015  |  Escola de Música, Sala Galà
L'Àngel de la música a les botigues

L’Àngel de la Música: la música a les botigues

El projecte educatiu de l’escola per aquest Nadal parteix de la idea que aprendre un instrument també inclou el fet de tocar-lo amb altres músics i també per regalar les melodies a qui estigui escoltant i, en aquest sentit, el Nadal ens hi convida.

Els alumnes han anat a les botigues adherides en el Projecte Àngel de la música a tocar petites peces que han preparat, algunes més llargues que altres, algunes molt senzilles, fent duets o trios de diferents instruments i d’edats.

No es pretén ni el virtuosisme ni la perfecció. Quan un nen petit aprèn a parlar s’equivoca molt sovint i als adults ens fa molta gràcia veure com en van aprenent. La música és un llenguatge i, igual que la parla, cal equivocar-se per explicar-se bé. Per tant el que realment importa és la pràctica en la comunicació.

De la mateixa manera que des de petits ens han ensenyat a memoritzar un vers per Nadal creiem que l’esforç mental de retenir  un text o una melodia ens fa conèixer molt millor el seu contingut i ens ajuda a interpretar-lo amb molta més implicació. Aquest també és un dels objectius de l’Àngel de la Música: tocar de memòria.

Podríem dir que, de fet, l’objectiu principal ha estat fer música al teu poble i pel teu poble.