Matins d’Art. Les arts s’uneixen al voltant d’una cançó.

setembre 20, 2013  |  Escola d'Art, Sala Galà

Des del taller MATINS D’ART hem volgut sorprendre a petits i grans amb el vídeo clip de la cançó: “MATINS”, una versió de “CAMINS” de Sopa de Cabra.

En aquesta 5ª edició hem incorporat les tecnologies audiovisuals per tal de complementar la música i la cançó amb el vídeo. És per això que gràcies a la col·laboració de l’Estudi de Gravació 44.1 d’Aiguaviva i molt concretament a en Carles Xirgo, hem pogut enregistrar la cançó amb tots els mitjans tècnics adequats; i amb el suport d’en Carles Crosa Santamaría podrem tenir l’edició de vídeo ben sincronitzada i a punt. També cal agrair a Llagostera TV, la cessió de la càmera per gravar les imatges i el suport de Ràdio Cassà amb el seu oferiment de les gravadores portàtils. Gràcies doncs, per haver cregut en el nostre projecte i haver fet realitat aquest repte de fer entre tots el videoclip d’una versió de “CAMINS” de Sopa de Cabra en menys d’un mes.

“MATINS” ha estat la cançó que ha sortit dels nens i joves que han participat en aquesta edició de MATINS D’ART. Ha estat la cançó que ens ha acompanyat dia a dia. Ha estat també, la peça amb la qual va culminar la FESTA-ESPECTACLE que va tenir lloc al pati de La Casa de Cultura de Girona, el passat 27 de juliol. Cal donar les gràcies per les facilitats i recursos que la Casa de Cultura va posar a la nostra disposició i que ens va ajudar que aquesta celebració fos un èxit. Moltes gràcies a tot el personal de la Casa de Cultura i especialment al nostre convilatà Lluís Freixas.

Festa espectacle, cloenda dels Matins d’Art 2013.

Aquest any hem finalitzat el juliol amb una FESTA-ESPECTACLE que va tenir lloc el passat dissabte dia 27 a La Casa de Cultura de Girona.

En aquesta edició dels MATINS D’ART, ens hem proposat diversos reptes: un d’ells, fer xarxa entre els nens i joves de Cassà i Llagostera; un altre, preparar un espectacle i posar-lo en escena fora de l’escola. És cert que és molt agosarat parlar d’espectacle, ja que un mes és molt poc temps, però ens ha fet molta il·lusió poder compartir el que hem viscut durant aquest juliol tan intens. Quan ens vam plantejar fer aquest espectacle fora dels pobles, vam fer-ho de manera molt conscient pensant amb què significaria pels nens i nenes anar a actuar en un escenari i davant un públic. I la veritat és que estem molt contents del resultat, tot i que això, ja us podeu imaginar, que ha suposat un sobre esforç per tot l’equip de formadors i organitzadors.

Ha estat un plaer compartir cada matí amb un equip de formadors i col·laboradors fantàstic que dia a dia, ens han ajudat a fer realitat aquesta experiència.

Gràcies a l’Anna i en Marc que s’han ocupat de Teatre-Dansa, en Raimon i l’Albert que ens han portat el Circ i el Clown, en Jaume i la Laura amb la Música i el Vídeo, L’Aina i en Sergi que han dinamitzat les activitats Lúdiques, la Ció, la Mapy, la Isabel i la Mariona que han treballat des de l’Àrea de Volum i Color, en Norman que ens ha aportat el Còmic i l’Alba, la Queralt i la Marta amb l’Àrea de Titelles i Cant.

Gràcies també als nostres col·laboradors: l’Aina, en Blai, la Carla, l’Elena, la Gemma, la Jèssica, la Marina, la Marta i la Susanna.

Taller d’ombres.

Us presentem també la gravació que ha sorgit del taller d’OMBRES que es va portar a terme des de l’equip de titelles.

Moltes gràcies a tots!!

Mariona Puigbaldoyra
Mariona Terradas
Carles Torrent
La coordinació de Matins d’Art 2013